DARŽOVIŲ GARNYRAS (2 VARIANTAS) - Nr. 306

Maistingumas:
Baltymai1,66 g
Riebalai5,29 g
Angliavandeniai5,91 g
Energinė vertė77,85 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Baltagūžiai kopūstai50,0050,00
Agurkai arba63,0050,00
Pomidorai51,0050,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus5,005,00
Išeiga:100/5 (105 g)
  • Šviežios daržovės nuplaunamos šaltu vandeniu;
  • Baltagūžiai kopūstai supjaustomi šiaudeliais;
  • Pomidorai, agurkai supjaustomi kubeliais;
  • Pilamas saulėgrąžų aliejus, išmaišoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.