PAGRINDINIS RAUDONASIS PADAŽAS - Nr. 308.1

Maistingumas:
Baltymai33,00 g
Riebalai30,00 g
Angliavandeniai76,00 g
Energinė vertė650,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Sultinys 1000,001000,00
Morkos100,0080,00
Sviestas (A25-N)25,0025,00
Pomidorų tyrė 125,00125,00
Kvietiniai miltai, aukšč. rūšies50,0050,00
Išeiga:1000 g
  • Morkos supjaustomos šiaudeliais ir šutinamas su sviestu;
  • Sudedama pomidorų tyrė ir dar šutinama 10-15 min.;
  • Miltai išsijojami ir paskleisti plonu sluoksniu skardoje padžiovinami be riebalų kepimo krosnyje 150-160 °C temperatūroje iki gelsvos spalvos;
  • Atvėsinti iki 70-80 °C temperatūros miltai skiedžiami šiltu sultiniu, gerai išmaišomi ir supilami į verdantį sultinį;
  • Supilamos pavirintos su pomidorų padažu morkos maždaug valandą verdama silpnai kaitinant;
  • Baigiant virti pasūdoma;
  • Iš šio padažo, pridedant įvairių produktų, gaminami išvestiniai raudonieji padažai;
  • Jeigu pagrindinis raudonasis padažas duodamas prie patiekalų, jį galima paskanintši sviestu (50 g);
  • Padažas tinka prie maltinių masės patiekalų, mėsos produktų, dešrelių, sardelių.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.