GRIETINĖS PADAŽAS SU POMIDORŲ TYRE - Nr. 316

Maistingumas:
Baltymai19,67 g
Riebalai135,65 g
Angliavandeniai128,95 g
Energinė vertė1815,40 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Grietinės padažas (314)1020,00999,99
Pomidorų tyrė60,0060,00
Išeiga:1000 g
  • Pagaminamas pagrindinis baltasis padažas: miltai išsijojami ir paskleisti plonu sluoksniu skardoje padžiovinami be riebalų kepimo krosnyje 110-120 °C temperatūroje nuolat maišant ir stebint, kad nepasikeistų spalva;
  • Atvėsinti miltai ištrinami su sviestu, įpilama karšto sultinio ir gerai išmaišoma iki vienalytės masės;
  • Paskui praskiedžiami iki skystos konsistencijos, supilami į verdantį sultinį ir verdami nuolat maišant 25-30 min;
  • Pabaigoje pasūdomi ir perkošiami;
  • Dar kartą užvirinama;
  • Į verdantį pagrindinį baltąjį padažą pilama virinta grietinė;
  • Pasūdoma ir verdama 3-5min.
  • Pomidorų tyrė virinama, kol jos tūris sumažėja dvigubai
  • Į grietinės padažą sudedama virinta pomidorų tyrė;
  • Padažas virinamas 3-5 minutes;
  • Perkošiamas;
  • Dar kartą užvirinamas;
  • Padažas tinka apkeptiems daržovių patiekalams gaminti.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.