ŠVIEŽIŲ OBUOLIŲ KOMPOTAS - Nr. 319.2

Maistingumas:
Baltymai0,07 g
Riebalai0,07 g
Angliavandeniai22,30 g
Energinė vertė88,54 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Obuoliai50,0037,00
Vanduo142,00142,00
Cukrus15,0015,00
Citrinos rūgštis0,200,20
Išeiga:200 g
  • Obuoliai nulupami, išimami sėklalizdžiai ir supjaustomi skiltelėmis.
  • Kad nepatamsėtų dedami į truputį citrinos rūgštimi parūgštintą vandenį.
  • Vedami silpnai kaitinant 6-8 min.
  • Kompotas turi pastovėti 10-12 val.
  • Gerai sunokę alyviniai obuoliai neverdami, o dedami į verdantį sirupą.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.