DŽIOVINTŲ RAZINŲ KOMPOTAS - Nr. 322

Maistingumas:
Baltymai0,26 g
Riebalai0,06 g
Angliavandeniai14,60 g
Energinė vertė59,97 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Džiovintos razinos10,0010,00
Cukrus8,008,00
Citrinos rūgštis0,150,15
Vanduo144,00144,00
Išeiga:150 g
  • Perrinkti ir kelis kartus perplauti džiovinti vaisiai ir uogos surūšiuojami;
  • Paskui pagal suvirimo trukmę dedami į verdantį vandenį ir verdama kaip nurodyta receptūroje.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.