DŽIOVINTŲ OBUOLIŲ KOMPOTAS - Nr. 323

Maistingumas:
Baltymai1,12 g
Riebalai0,74 g
Angliavandeniai53,26 g
Energinė vertė224,14 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Džiovinti obuoliai11,2542,00
Cukrus15,0015,00
Razinos15,0024,00
Vanduo152,00152,00
Išeiga:150 g
  • Perrinkti ir kelis kartus perplauti džiovinti obuoliai surūšiuojami;
  • Verdama 20-30 min.;
  • Likus 10-20 min. iki virimo pabaigos sudedami džiovintos slyvos, abrikosai ir razinos;
  • Džiovintų obuolių kompotas turi pastovėti apie10-12 val.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.