SERBENTŲ KOMPOTAS - Nr. 328.4

Maistingumas:
Baltymai0,90 g
Riebalai0,13 g
Angliavandeniai28,73 g
Energinė vertė113,64 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Raudonieji serbentai arba66,0064,00
juodieji serbentai66,0064,00
Vanduo130,00130,00
Cukrus20,0020,00
Išeiga:200 g
  • Uogos perrenkamos, nutraukiami koteliai, perplaunamos.
  • Į karštą sirupą sudedami raudonieji ar juodieji serbentai, užverdama ir atvėsinama.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.