MORKŲ SALOTOS SU RAZINOMIS - Nr. 33

Maistingumas:
Baltymai1,21 g
Riebalai5,13 g
Angliavandeniai8,89 g
Energinė vertė86,61 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Morkos64,0051,00
Razinos5,005,00
Česnakai0,800,80
Grietinė20,0020,00
Išeiga:90/20 (110 g)
  • Nuskustos ir nuplautos morkos supjaustomos šiaudeliais;
  • Razinos nuplaunamos po tekančiu vandeniu, užpilamos vandeniu ir pakaitinamos;
  • Nusausintos razinos sudedamos į supjaustytas morkas;
  • Sudedami nuvalyti, smulkiai supjaustyti česnakai;
  • Paskaninama grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.