NATŪRALIŲ VAISIŲ AR UOGŲ SULČIŲ KISIELIUS - Nr. 330.1

Maistingumas:
Baltymai0,09 g
Riebalai0,06 g
Angliavandeniai28,31 g
Energinė vertė113,85 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Obuolių sultys53,0053,00
Bulvių krakmolas8,008,00
Vanduo140,00140,00
Cukrus11,0011,00
Išeiga:150 g
  • Pusė sulčių kiekio skedžiama vandeniu.
  • Į praskiestas sultis įpilama cukraus ir užverdama.
  • Maišant supilamas paruoštas krakmolas, supilamos likusios sultys ir dar kartą užverdama.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.