DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU ŽALIAIS ŽIRNELIAIS IR ALIEJUMI - Nr. 33.4
Maistingumas:Baltymai | 1,70 g |
Riebalai | 10,16 g |
Angliavandeniai | 9,27 g |
Energinė vertė | 118,16 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Bulvės ( iki rugsėjo 1d) | 29,00 | 22,00 |
Bulvės ( nuo 09.01-10.31) | 32,00 | 22,00 |
Bulvės ( nuo 11.01-12.31) | 33,00 | 22,00 |
Bulvės ( nuo 01.01-02.28) | 41,00 | 22,00 |
Bulvės ( nuo 03.01) | 42,00 | 22,00 |
Burokėliai ( iki sausio 1d) | 40,00 | 32,00 |
Burokėliai ( nuo sausio 1d) | 42,00 | 32,00 |
Morkos ( iki sausio 1d) | 14,00 | 11,00 |
Morkos ( nuo sausio 1d) | 15,00 | 11,00 |
Marinuoti agurkai | 29,00 | 15,00 |
Konservuoti žali žirneliai | 16,00 | 10,00 |
Porai | 13,00 | 10,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 10,00 | 10,00 |
Išeiga: | 95/10 (105 g) |
- Daržovės (bulvės, burokėliai, morkos) nuplaunamos, išverdamos, nuvalomos, supjaustomos kubeliais.
- Marinuoti agurkai nuplaunami, supjaustomi kubeliais.
- Sudedami konservuoti žali žirneliai.
- Porai nuvalomi, nuplaunami, susmulkinami ir suberiami į salotas.
- . Supilamas saulėgrąžų aliejus, išmaišoma, pasūdoma.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.