DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU ALIEJUMI - Nr. 33.6

Maistingumas:
Baltymai2,21 g
Riebalai10,19 g
Angliavandeniai6,70 g
Energinė vertė127,69 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)29,0022,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)32,0022,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)33,0022,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)35,0022,00
Bulvės ( nuo 03.01)42,0022,00
Burokėliai ( iki sausio 1d)40,0032,00
Burokėliai ( nuo sausio 1d)42,0032,00
Morkos ( iki sausio 1d)14,0011,00
Morkos ( nuo sausio 1d)15,0011,00
Konservuoti žali žirneliai35,0025,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Išeiga:85/10 (95 g)
  • Daržovės (bulvės, burokėliai, morkos) nuplaunamos, išverdamos, nuvalomos, supjaustomos kubeliais.
  • Sudedami konservuoti žali žirneliai.
  • Supilamas saulėgrąžų aliejus, išmaišoma, pasūdoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.