TIRŠTAS OBUOLIŲ KISIELIUS - Nr. 332

Maistingumas:
Baltymai0,23 g
Riebalai0,20 g
Angliavandeniai26,29 g
Energinė vertė107,85 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Obuoliai48,0048,00
Cukrus11,0011,00
Citrinos rūgštis0,150,15
Bulvių krakmolas12,0012,00
Vanduo143,00143,00
Išeiga:150 g
  • Nuplauti obuoliai (be sėklidžių) supjaustomi, užpilami karštu vandeniu ir verdami;
  • Išvirti obuoliai sutrinami;
  • Į gautą tyrę pridedama cukraus, citrinos tūgšties;
  • Tyrė užverdama;
  • Įpilamas paruoštas krakmolas ir dar 6-8 min. silpnai kaitinama
  • Išvirtas kisielius išpilstomas į paruoštas formeles ir atvėsinamas;

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.