TIRŠTAS PIENO KISIELIUS - Nr. 334

Maistingumas:
Baltymai4,34 g
Riebalai4,18 g
Angliavandeniai26,66 g
Energinė vertė161,63 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pasterizuotas pienas, 3,2% riebumo135,00135,00
Cukrus12,0012,00
Bulvių krakmolas11,0011,00
Vanilinas0,010,01
Išeiga:150 g
  • Verdančiame piene ištirpinamas cukrus, supilamas šaltu pienu atskiestas krakmolas ir verdama maišant 8-10 min.
  • Baigiant virti, įdedama vanilino;
  • Kisielius išpilstomas ir patiekiamas
  • Gali būti patiekiamas su uogomis, vaisiais, vaisių sirupu, uogiene arba džemu (20 g porcijai), vaisių ir uogų padažu (50 g porcijai).

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.