KONSERVUOTŲ VAISIŲ DREBUČIAI - Nr. 342

Maistingumas:
Baltymai3,28 g
Riebalai0,18 g
Angliavandeniai20,87 g
Energinė vertė98,24 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Persikų puselės 90,0090,00
Vanduo60,0060,00
Cukrus10,0010,00
Želatina3,003,00
Citrinos rūgštis0,100,10
Išeiga:100 g
  • Į konservuotų vaisių kompoto sirupą įpilama vandens, cukraus, išbrinkintos želatinos ir pakaitinama iki virimo;
  • Įdedama citrinos rūgšties ir perkošiama;
  • Persikai supjaustomi griežinėliais;
  • Vaisiai sudedami į formeles, užpilami drebučiais ir laikomi +5-+8 temperatūroje kol sustingsta.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.