VAISIŲ AR UOGŲ SIRUPO DREBUČIAI - Nr. 344
Maistingumas:Baltymai | 2,57 g |
Riebalai | 0,01 g |
Angliavandeniai | 3,03 g |
Energinė vertė | 22,47 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Vaisių ar uogų sirupas | 25,00 | 25,00 |
Vanduo | 80,00 | 80,00 |
Želatina | 3,00 | 3,00 |
Citrinos rūgštis | 0,10 | 0,10 |
Išeiga: | 100 g |
- Karštame vandenyje ištirpinama ibrinkinta želatina, supilamos vaisių arba uogų sultys;
- Perkošiama, išpilstoma į formeles ir atšaldoma +5-+8º C temperatūroje;
- Patiekiama.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.