SPANGUOLIŲ PUTĖSIAI - Nr. 345

Maistingumas:
Baltymai2,41 g
Riebalai0,19 g
Angliavandeniai6,77 g
Energinė vertė38,45 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Spanguolės32,0030,00
Cukrus5,005,00
Želatina3,003,00
Vanduo 75,0075,00
Išeiga:100 g
  • Iš pertrintų uogų išspaudžiamos sultys ir perkošiamos;
  • Išspaudos užpilamos karštu vandeniu ir verdamos 5-8 min.;
  • Nuoviras perkošiamas, pridedama cukraus ir užverdama;
  • Nuo paviršiaus nugraibomos putos ir supilama išbrinkinta želatina, dar kartą pakaitinama iki virimo ir perkošiama;
  • Sirupas atvėsinamas į jį supilamos uogų sultys;
  • Atvėsinama iki +30-40º C temperatūros;
  • Mišinys plakamas kol virs puria mase;
  • Greitai išpilstoma į formeles ir atvėsinama;
  • Patiekiami putėsiai išversti į desertines lėkštutes su kisieliumi ar sirupu;
  • Putėsių negalima plakti aliuminio inde, nes nuo metalo uogų sultys keičia spalvą ir putėsiai įgauna metalo prieskonį.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.