OBUOLIŲ PUTĖSIAI SU MANŲ KRUOPOMIS - Nr. 347

Maistingumas:
Baltymai0,94 g
Riebalai0,22 g
Angliavandeniai16,17 g
Energinė vertė70,43 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Obuoliai57,0040,00
Manų kruopos8,008,00
Cukrus5,005,00
Sirupas20,0020,00
Vanduo 75,0075,00
Išeiga:100/20 (120 g)
  • Nuplauti ir nulupti obuoliai be sėklalizdžių supjaustomi ir verdami; Nuoviras nupilamas;
  • Obuoliai pertrinami, sumaišomi su nuoviru;
  • Įpilama cukraus, citrinos rūgšties ir užverdama;
  • Paskui palengva beriamos manų kruopos ir maišant verdama 15-20 min.;
  • Viskas atvėsinama iki +40º temperatūros ir plakama kol pasidaro tiršta puri masė;
  • Putėsiai išpilstomi į formeles ir atvėsinami.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.