SALOTOS „GAIDELIS“ - Nr. 35

Maistingumas:
Baltymai1,15 g
Riebalai5,27 g
Angliavandeniai10,43 g
Energinė vertė93,75 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Obuoliai65,0045,00
Morkos56,0045,00
Grietinė, 25% riebumo20,0020,00
Išeiga:90/20 (110 g)
  • Morkos nuplaunamos ir nuvalomos;
  • Obuoliai nuvalomi ir nuplaunami, išimami sėklalizdžiai;
  • Nulupti obuoliai be sėklalizdžių supjaustomi šiaudeliais;
  • Nuvalytos morkos supjaustomos šiaudeliais;
  • Sumaišomos su obuoliais;
  • Patiekiant užpilama grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.