DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU ALIEJUMI - Nr. 35.2

Maistingumas:
Baltymai1,16 g
Riebalai10,04 g
Angliavandeniai5,09 g
Energinė vertė108,93 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Burokėliai ( iki sausio 1d)30,0017,00
Burokėliai ( nuo sausio 1d)31,0017,00
Morkos ( iki sausio 1d)16,0011,00
Morkos ( nuo sausio 1d)17,0011,00
Rauginti agurkai17,0015,00
Konservuoti žali žirneliai15,0010,00
Svogūnų laiškai arba porai19,0015,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Išeiga:65/10 (75 g)
  • Daržovės (burokėliai, morkos) nuplaunamos, išverdamos, nuvalomos, supjaustomos kubeliais, rauginti agurkai supjaustomi kubeliais.
  • Supilami konservuoti žali žirneliai.
  • Porai arba svogūnų laiškai nuvalomi, nuplaunami, susmulkinami ir suberiami į salotas.
  • Supilamas saulėgrąžų aliejus, išmaišoma, pasūdoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.