KAKAVA SU PIENU - Nr. 355.2

Maistingumas:
Baltymai2,60 g
Riebalai2,56 g
Angliavandeniai14,41 g
Energinė vertė84,18 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kakava4,504,50
Cukrus15,0015,00
Pienas, 3,2 proc.50,0050,00
Vanduo150,00150,00
Išeiga:200 g
  • Kakavos milteliai sumaišomi su cukrumi, įpilamas nedidelis kiekis verdančio vandens ir išmaišoma iki vienalytės masės.
  • Po to pastoviai maišant supilamas karštas pienas,virintas vanduo ir užvirinama.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.