ŠALTOS ARBATOS GĖRIMAS SU VAISIŲ ARBA UOGŲ SULTIMIS - Nr. 357

Maistingumas:
Baltymai0,04 g
Riebalai0,04 g
Angliavandeniai14,68 g
Energinė vertė59,19 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Arbatžolės0,500,50
Arbatžolių antpilas50,0050,00
Vanduo100,00100,00
Cukrus11,0011,00
Obuolių sultys37,0037,00
Išeiga:150 g
  • Arbatos antpilas perkošiamas;
  • Įpilama karšto vandens;
  • Įdedama cukraus ir atvėsinama;
  • Įpilama vaisių ar uogų sulčių ir sumaišoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.