GĖRIMAS „KELIONINIS“ - Nr. 358

Maistingumas:
Baltymai0,03 g
Riebalai0,03 g
Angliavandeniai17,47 g
Energinė vertė70,20 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ramunėlės, arba kminai, arba mėtos1,001,00
Nuoviro kiekis61,0061,00
Cukrus15,0015,00
Obuolių sultys25,0025,00
Išeiga:150 g
  • Vanduo su ramunėlėmis užvirinamas ir paliekamas apie 10-15 min. Uždengtame inde, kad protrauktų;
  • Paskui perkošiama, beriama cukraus;
  • Įpilama obuolių sulčių;
  • Atvėsinama.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.