DUONOS GIRA - Nr. 363

Maistingumas:
Baltymai0,49 g
Riebalai0,09 g
Angliavandeniai7,66 g
Energinė vertė33,39 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ruginė duona arba6,006,00
sausas duonos arba giros koncentratas5,205,20
Cukrus4,504,50
Presuotos mielės0,220,22
Vanduo18,0018,00
Išeiga:150 g
  • Pakepinti ruginės duonos džiūvėsėliai susmulkinami ir užpilami dviem trečdaliais kiekio karšto virinto vandens ( 0,4kg. džiūvėsėlių/7l vandens);
  • Kad išbrinktų laikoma šiltoje patalpoje ir pamaišoma;
  • Po 1-1,5 val. skystis nupilamas, o džiūvėsėliai dar kartą užpilami likusiu vandens kiekiu ir vėl laikomi 1-1,5 val.;
  • Skystis nupilamas, džiūvėsėliai išspaudžiami;
  • Abu duonos antpilai sumaišomi, įberiama cukraus, ištrintų su cukrumi mielių;
  • Duonos antpilo temperatūra turi būti nemažesnė kaip +23+250C;
  • Rūgimas tokioje temperatūroje vyksta 8-12 val.;

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.