ŠVIEŽIŲ SALOTŲ IR AGURKŲ SALOTOS - Nr. 4

Maistingumas:
Baltymai0,95 g
Riebalai7,71 g
Angliavandeniai2,33 g
Energinė vertė82,50 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Salotų lapai61,0044,00
Agurkai58,0046,00
Salotų užpilas:15,0015,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus7,507,50
Citrinos rūgštis0,150,15
Vanduo7,357,35
Cukrus0,150,15
Išeiga:90/15 (105 g)
  • Perrinkti, nuvalyti ir nuplauti salotų lapai supjaustomi;
  • Švieži agurkai nuplaunami ir supjaustomi griežinėliais;
  • Užpilo komponentai sumaišomi;
  • Salotos paskaninamos užpilu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.