DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ - Nr. 45
Maistingumas:Baltymai | 1,71 g |
Riebalai | 10,07 g |
Angliavandeniai | 6,33 g |
Energinė vertė | 124,64 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Bulvės | 29,00 | 22,00 |
Virtos bulvės | 21,00 | 21,00 |
Burokėliai | 20,00 | 16,00 |
Virti burokėliai | 15,00 | 15,00 |
Morkos | 14,00 | 11,00 |
Virtos morkos | 10,00 | 10,00 |
Marinuoti agurkai | 19,00 | 15,00 |
Rauginti kopūstai | 21,00 | 15,00 |
Žali svogūnai (laiškai) arba | 19,00 | 15,00 |
Ropiniai svogūnai | 18,00 | 15,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 10,00 | 10,00 |
Išeiga: | 90/10 (100 g) |
- Bulvės, morkos, burokėliai plaunami ir valomi;
- Nuvalytos daržovės plaunamos ir verdamos;
- Nuskustos ir virtos daržovės (bulvės, burokėliai, morkos) ir marinuoti agurkai supjaustomi griežinėliais;
- Rauginti kopūstai nusunkiami ir susmulkinami;
- Ropiniai svogūnai supjaustomi pusžiedžiais, o laiškai smulkiai;
- Daržovės sumaišomos, skaninamos saulėgrąžų aliejumi.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.