DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ - Nr. 45

Maistingumas:
Baltymai1,71 g
Riebalai10,07 g
Angliavandeniai6,33 g
Energinė vertė124,64 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės29,0022,00
Virtos bulvės21,0021,00
Burokėliai 20,0016,00
Virti burokėliai15,0015,00
Morkos14,0011,00
Virtos morkos10,0010,00
Marinuoti agurkai19,0015,00
Rauginti kopūstai21,0015,00
Žali svogūnai (laiškai) arba19,0015,00
Ropiniai svogūnai18,0015,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Išeiga:90/10 (100 g)
  • Bulvės, morkos, burokėliai plaunami ir valomi;
  • Nuvalytos daržovės plaunamos ir verdamos;
  • Nuskustos ir virtos daržovės (bulvės, burokėliai, morkos) ir marinuoti agurkai supjaustomi griežinėliais;
  • Rauginti kopūstai nusunkiami ir susmulkinami;
  • Ropiniai svogūnai supjaustomi pusžiedžiais, o laiškai smulkiai;
  • Daržovės sumaišomos, skaninamos saulėgrąžų aliejumi.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.