DŽIOVINTŲ ABRIKOSŲ PADAŽAS - Nr 465

Maistingumas:
Baltymai0,00 g
Riebalai0,00 g
Angliavandeniai14,00 g
Energinė vertė63,00 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Džiovinti abrikosai 20,0020,00
Cukrus3,003,00
Bulvių krakmolas 1,001,00
Vanduo300,00300,00
Išeiga:50 g
  • Džiovinti abrikosai kelis kartus nuplaunami,
  • šutinami vandenyje.
  • pertrinami,
  • suberiamas cukrus,
  • užvirinama ir supilamas paruoštas krakmolas,
  • atvėsinama.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.