DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU BUROKĖLIAIS - Nr. 49

Maistingumas:
Baltymai1,91 g
Riebalai10,10 g
Angliavandeniai10,99 g
Energinė vertė142,47 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Burokėliai50,0040,00
Virti burokėliai38,0038,00
Bulvės42,0034,00
Virtos bulvės31,0031,00
Morkos11,009,00
Virtos morkos8,008,00
Konservuoti žali žirneliai20,0013,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Išeiga:90/10 (100 g)
  • Burokėliai, morkos, bulvės nuplaunami ir išverdami, nuvalomi;
  • Išvirtos daržovės supjaustomos mažais kubeliais;
  • Sudedami žalieji žirneliai, druska, saulėgrąžų aliejus;
  • Viskas išmaišoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.