ŠVIEŽIŲ SALOTŲ LAPELIŲ, PEKINO KOPŪSTŲ SU AGURKAIS SALOTOS - Nr. 5

Maistingumas:
Baltymai2,28 g
Riebalai5,34 g
Angliavandeniai5,64 g
Energinė vertė79,71 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Salotų lapai arba 112,0080,00
Pekino kopūstai127,0080,00
Kiaušiniai, II kat.1/410,00
Grietinė, 25% riebumo20,0020,00
Išeiga:90/20 (110 g)
  • Perrinkti, nuvalyti ir nuplauti salotų lapai supjautomi;
  • Ant jų dedami griežinėliais supjaustyti švieži agurkai;
  • Salotos paskaninamos grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.