MIŠRAINĖ SU BUROKĖLIAIS, PUPELĖMIS IR ALIEJUMI - Nr. 51

Maistingumas:
Baltymai3,19 g
Riebalai10,22 g
Angliavandeniai10,94 g
Energinė vertė148,48 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Burokėliai68,0054,00
Virti burokėliai50,0050,00
Pupelės10,0010,00
Ropiniai svogūnai12,0010,10
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Išeiga:90/10 (100 g)
  • Burokėliai nuplaunami ir išverdami;
  • Į išvirtus kubeliais supjaustytus burokėlius dedame išvirtas pupeles, kubeliais supjaustytus porinius svogūnus;
  • Pilamas saulėgrąžų aliejus ir viskas gerai išmaišoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.