OBUOLIŲ - PUPELIŲ SALOTOS - Nr. 51.1

Maistingumas:
Baltymai15,64 g
Riebalai28,22 g
Angliavandeniai65,09 g
Energinė vertė422,70 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Švieži obuoliai 43,5020,00
Pupelės23,1023,00
Kiaušiniai1,2530,00
Majonezas arba30,0030,00
grietinė 15,0015,00
Išeiga:150 g
  • Kubeliais supjaustyti obuoliai, kietai virti kiaušiniai sumaišomi su virtomis pupelėmis, pridedama druskos, pipirų ir paskaninama majonezu arba grietine.
  • Puošiama žalumynais.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.