MIŠRAINĖ SU KIAUŠINIAIS, MORKOMIS IR ŽALIAISIAIS ŽIRNELIAIS SU MAJONEZU - Nr. 53

Maistingumas:
Baltymai4,55 g
Riebalai7,47 g
Angliavandeniai7,91 g
Energinė vertė117,10 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kiaušiniai, II kat1/220,00
Morkos60,0048,00
Virtos morkos47,0047,00
Konservuoti žali žirneliai37,0023,00
Grietinė, 25 % riebumo20,0020,00
Išeiga:90/20 (110 g)
  • Kiaušiniai nuplaunami, kietai išverdami, nulupami ir susmulkinami;
  • Morkos plaunamos, valomos, verdamos;
  • Virtos morkos supjaustomos kūbeliais, dedami žali žirneliai;
  • Viskas sumaišoma su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.