DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU MARINUOTAIS AGURKAIS IR PORAIS - Nr. 55
Maistingumas:Baltymai | 2,02 g |
Riebalai | 10,10 g |
Angliavandeniai | 8,71 g |
Energinė vertė | 134,57 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Bulvės | 29,00 | 22,00 |
Virtos bulvės | 21,00 | 21,00 |
Burokėliai | 35,00 | 28,00 |
Virti burokėliai | 27,00 | 27,00 |
Morkos | 14,00 | 11,00 |
Virtos morkos | 10,00 | 10,00 |
Marinuoti agurkai | 24,00 | 15,00 |
Porai | 10,00 | 8,00 |
Konservuoti žali žirneliai | 16,00 | 10,00 |
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus | 10,00 | 10,00 |
Išeiga: | 90/10 (100 g) |
- Porai nuvalomi, plaunami;
- Daržovės ( bulvės, burokėliai, morkos) plaunami, valomi, verdami;
- Išvirtos daržovės (bulvės, burokėliai, morkos) ir marinuoti agurkai supjaustomi kūbeliais;
- Sudedami konservuoti žalieji žirneliai;
- Porai supjaustomi smulkiai;
- Daržovės sumaišomos ir skaninamos saulėgrąžų aliejumi.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.