DARŽOVIŲ MIŠRAINĖ SU MARINUOTAIS AGURKAIS IR PORAIS - Nr. 55

Maistingumas:
Baltymai2,02 g
Riebalai10,10 g
Angliavandeniai8,71 g
Energinė vertė134,57 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Bulvės29,0022,00
Virtos bulvės21,0021,00
Burokėliai35,0028,00
Virti burokėliai27,0027,00
Morkos14,0011,00
Virtos morkos10,0010,00
Marinuoti agurkai24,0015,00
Porai10,008,00
Konservuoti žali žirneliai16,0010,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus10,0010,00
Išeiga:90/10 (100 g)
  • Porai nuvalomi, plaunami;
  • Daržovės ( bulvės, burokėliai, morkos) plaunami, valomi, verdami;
  • Išvirtos daržovės (bulvės, burokėliai, morkos) ir marinuoti agurkai supjaustomi kūbeliais;
  • Sudedami konservuoti žalieji žirneliai;
  • Porai supjaustomi smulkiai;
  • Daržovės sumaišomos ir skaninamos saulėgrąžų aliejumi.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.