BARŠČIAI SU BALTAGŪŽIAIS ARBA RAUGINTAIS KOPŪSTAIS - Nr. 56

Maistingumas:
Baltymai1,48 g
Riebalai3,67 g
Angliavandeniai7,50 g
Energinė vertė68,97 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Burokėliai50,0040,00
Virti burokėliai32,0032,00
Baltagūžiai kopūstai arba 37,0030,00
rauginti kopūstai42,0030,00
Morkos13,0010,00
Petražolės (šaknys)4,003,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
Pomidorų tyrė8,008,00
Sviestas (72%)5,005,00
Citrinos rūgštis0,120,12
Vanduo arba mėsos sultinys ( 96)150,00150,00
Išeiga:250 g
  • Burokėliai nuplaunami, išverdami, nuvalomi, supjaustomi šiaudeliais;
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos, ropiniai svogūnai, baltagūžiai kopūstai nuvalomi, supjaustomi šiaudeliais;
  • Į verdantį sultinį arba vandenį dedami šiaudeliais supjaustyti baltagūžiai kopūstai ir verdama 10 – 15 min.;
  • Po to sudedamos šutintos morkos, petražolių šaknys, nuplikyti ropiniai svogūnai, šutinti šiaudeliais supjaustyti burokėliai ir įpilama virintos pomidorų tyrės;
  • Baigiant virti pasūdoma;
  • Verdant barščius su raugintais kopūstais, jie perplaunami šaltu vandeniu, šutinami ir dedami kartu su virtais burokėliais;
  • Barščiai balinami padžiovintais miltais, praskiestais sultiniu arba vandeniu(10 g miltų 1000 g barščių).

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.