BUROKĖLIŲ SRIUBA SU BULVĖMIS IR POMIDORŲ PADAŽU - Nr. 57.5

Maistingumas:
Baltymai2,34 g
Riebalai7,31 g
Angliavandeniai17,00 g
Energinė vertė139,17 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Burokėliai ( iki sausio 1d)90,0072,00
Burokėliai ( nuo sausio 1d)95,0072,00
*Virti burokėliai 66,0064,00
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)100,0080,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)110,0080,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)115,0080,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)120,0080,00
Bulvės ( nuo 03.01)125,0080,00
Morkos ( iki sausio 1d)13,0010,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 14,0010,00
Petražolės (šaknys)4,003,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
Sviestas 82%5,005,00
Citrinos rūgštis0,120,12
Pomidorų padažas10,0010,00
Vanduo arba mėsos sultinys (57)160,00160,00
Grietinė 30%5,005,00
Išeiga:250/5 (255 g)
  • Burokėliai nuvalomi, nuplaunami, išverdami, sutarkuojami.
  • Ropiniai svogūnai, bulvės, morkos nuvalomi, nuplaunami.
  • Morkos ir ropiniai svogūnai supjaustomi šiaudeliais ir šutinami svieste.
  • Morkos ir ropiniai svogūnai supjaustomi šiaudeliais ir šutinami svieste.
  • Bulvės supjaustomos kubeliais.
  • Sudedamos bulvės, sutarkuoti virti burokėliai, šutintos morkos su svogūnais, citrinos rūgštis, pomidorų padažas, pasūdoma ir dar paverdama.
  • Sriuba verdama 100ºC apie 40-50 min.
  • Patiekiama su grietine.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.