LIETUVIŠKI ŠALTIBARŠČIAI - Nr. 58

Maistingumas:
Baltymai8,56 g
Riebalai10,83 g
Angliavandeniai29,00 g
Energinė vertė251,71 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Kefyras, 2,5% riebumo125,00125,00
Burokėliai 43,0042,00
Virti burokėliai34,0034,00
Virintas vanduo 63,0063,00
Grietinė, 25 % riebumo25,0025,00
Žali svogūnai (laiškai)10,008,00
Krapai2,001,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/410,00
Virtos bulvės ( 108 )100,00100,00
Išeiga:250/100 (350 g)
  • Pastaba: nurodyta virtų ir nuluptų burokėlių masė;
  • Burokėliai nuplaunami,išverdami, nulupami, supjaustomi šiaudeliais;
  • Kefyras pasūdomas ir išplakamas, praskiedžiamas šaltu virintu vandeniu;
  • Sudedami burokėliai, svogūnų laiškai, krapai ir atšaldoma;
  • Patiekiant į lėkštę dedama grietinės, skiltelė kietai virto kiaušinio, o atskiroje lėkštėje dedamos virtos karštos bulvės.
  • Pastaba: nurodyta virtų ir nuluptų burokėlių masė.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.