LIETUVIŠKI ŠALTIBARŠČIAI - Nr. 58.1
Maistingumas:Baltymai | 5,64 g |
Riebalai | 7,05 g |
Angliavandeniai | 8,61 g |
Energinė vertė | 120,42 kcal |
Ingredientai | Svoris (gramais) | |
---|---|---|
Brutto | Netto | |
Kefyras | 125,00 | 125,00 |
*Burokėliai arba | 110,00 | 90,00 |
burokėliai su lapais | 110,00 | 90,00 |
Virintas vanduo | 63,00 | 63,00 |
Grietinė, 30proc. riebumo | 25,00 | 25,00 |
Svogūnų laiškai | 10,00 | 10,00 |
Krapai | 2,00 | 2,00 |
Agurkai | 20,00 | 18,00 |
Vištos kiaušiniai, II kat. | 1/4 | 10,00 |
*Virtos bulvės | 100,00 | 100,00 |
Išeiga: | 250/100 (350 g) |
- Burokėliai išverdami, nulupami.
- Supjaustomi šiaudeliais.
- Kefyras pasūdomas ir išplakamas, praskiedžiamas šaltu virintu vandeniu.
- Sudedami burokėliai, svogūnų laiškai, agurkai, krapai ir atšaldoma.
- Patiekiant paskaninama grietine, virtais kiaušiniais.
- Bulvės patiekiamos atskirai.
Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.
Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.
Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.