BALTAGŪŽIŲ KOPŪSTŲ SRIUBA - Nr. 59

Maistingumas:
Baltymai1,88 g
Riebalai3,76 g
Angliavandeniai8,30 g
Energinė vertė74,55 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Baltagūžiai kopūstai 100,0080,00
Morkos13,0010,00
Petražolės (šaknys)4,003,00
Ropiniai svogūnai4,003,00
Pomidorų tyrė2,002,00
Sviestas (72%)5,005,00
Kvietiniai miltai, I rūšies3,003,00
Vanduo arba mėsos sultinys ( 96 )150,00150,00
Išeiga:250 g
  • Baltagūžiai kopūstai, morkos nuplaunami, nuvalomi;
  • Į verdantį sultinį ar vandenį dedami kvadratėliais supjaustyti kopūstai;
  • Užverdama;
  • Dedamos skiltelėmis supjaustytos morkos,petražolių šaknys šutintos su sviestu ir blanširuotais ropiniais svogūnais;
  • Baigiant virti įpilama virintos pomidorų tyrės, padžiovintų miltų, atskiestų vandeniu arba sultiniu;
  • Sriuba pasūdoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.