BALTAGŪŽIŲ KOPŪSTŲ SRIUBA SU BULVĖMIS - Nr. 59.1

Maistingumas:
Baltymai2,19 g
Riebalai4,25 g
Angliavandeniai9,96 g
Energinė vertė86,86 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Baltagūžiai kopūstai ( iki vasario 1d)75,0060,00
Baltagūžiai kopūstai ( nuo vasario1d. iki liepos 1d)79,0060,00
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)50,0035,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)55,0035,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)57,0035,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)60,0035,00
Bulvės ( nuo 03.01)62,0035,00
Morkos ( iki sausio 1d)17,0012,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 18,0012,00
Petražolės (šaknys)4,003,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
Pomidorų tyrė5,005,00
Sviestas 82%5,005,00
Vanduo arba mėsos sultinys (57.1)130,00130,00
Grietinė 30%5,005,00
Išeiga:250/5 (255 g)
  • Daržovės nuplaunamos, nuvalomos.
  • Į verdantį sultinį ar vandenį dedami šiaudeliais supjaustyti švieži balt. kopūstai.
  • Užverdama.
  • Po to dedamos skiltelėmis supjaustytos bulvės, morkos šutintos svieste, petražolių šaknys, nuplikyti ropiniai svogūnai.
  • Baigiant virti supilama pavirinta pomidorų tyrė, pasūdoma.
  • Sriuba verdama 100ºC apie 40-50 min.
  • Patiekiama su grietine.
  • Verdant šviežių ankstyvųjų baltagūžių kopūstų sriubą pirma sudedamos bulvės, po to balt. kopūstai.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.