RAUGINTŲ KOPŪSTŲ SRIUBA SU BULVĖMIS - Nr. 61.1

Maistingumas:
Baltymai1,22 g
Riebalai4,25 g
Angliavandeniai8,29 g
Energinė vertė78,80 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Rauginti kopūstai72,0050,00
Žirniai20,0020,00
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)65,0052,00
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)100,0080,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)71,0052,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)110,0080,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)75,0052,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)115,0080,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)78,0052,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)120,0080,00
Bulvės ( nuo 03.01)81,0052,00
Bulvės ( nuo 03.01)125,0080,00
Morkos ( iki sausio 1d)13,0010,00
Morkos ( iki sausio 1d)13,0010,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 14,0010,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 14,0010,00
Ropiniai svogūnai12,0010,00
Ropiniai svogūnai12,0010,00
Pomidorų tyrė5,005,00
Vanduo arba sultinys (57)120,00120,00
Sviestas 82%5,005,00
Sviestas 82%5,005,00
Vanduo arba mėsos sultinys (57.1)130,00130,00
Išeiga:250 g
  • Rauginti kopūstai nuspaudžiami, susmulkinami, sudedami į puodą, įpilama sultinio arba vandens (20-30 proc. raug. kopūstų masės) pomidorų tyrės ir šutinama 1,5-2,5 val. 95ºC.
  • Daržovės nuplaunamos, nuvalomos.
  • Į sriubą dedamos skiltelėmis supjaustytos bulvės, morkos šutintos svieste, nuplikyti svogūnai.
  • Baigiant virti sudedami troškinti raug. kopūstai su pomidorų tyre, pasūdoma.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.