RAUGINTŲ KOPŪSTŲ SRIUBA SU BULVĖMIS - Nr. 62

Maistingumas:
Baltymai1,64 g
Riebalai3,62 g
Angliavandeniai10,14 g
Energinė vertė83,18 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Rauginti kopūstai 72,0050,00
Bulvės50,0037,00
Morkos13,0010,00
Petražolės (šaknys)4,003,00
Ropiniai svogūnai12,0010,00
Pomidorų tyrė5,005,00
Sviestas (72%)5,005,00
Vanduo arba mėsos sultinys (96)130,00130,00
Išeiga:250 g
  • Rauginti kopūstai nuspaudžiami ( jei labai rūgštūs perplaunami šaltu vandneiu), stambūs – susmulkinami;
  • Sudedami į puodą, įpilama sultinio arba vandens (20-25 % kopūstų masės), pomidorų tyrės ir šutinama 1,5-2,5 val.;
  • Morkos, bulvės nuplaunamos, nuvalomos;
  • Sudedamos šutintos morkos ir petražolių šaknys, blanširuoti ropiniai svogūnai;
  • Į verdantį sultinį ar vandenį dedamos skiltelėmis pjaustytos bulvės ir paverdamos 2-3 minutes;
  • Po to sudedami šutinti rauginti kopūstai su kitomis daržovėmis ir dar verdama 15-20 min.;
  • Sriubą galima virti ir be pomidorų tyrės.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.