BULVIENĖ SU KRUOPOMIS - Nr. 65.2

Maistingumas:
Baltymai3,44 g
Riebalai2,47 g
Angliavandeniai19,56 g
Energinė vertė114,24 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Perlinės kruopos arba10,0010,00
ryžių kruopos arba10,0010,00
manų kruopos8,008,00
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)107,0080,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)118,0080,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)134,0080,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)158,0080,00
Bulvės ( nuo 03.01)164,0080,00
Morkos ( iki sausio 1d)13,0010,00
Morkos ( nuo sausio 1d) 14,0010,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
Petražolės ( šaknys)4,003,00
Sviestas 82%3,003,00
Vanduo arba mėsos sultinys (57)120,00120,00
Išeiga:250 g
  • Kruopos perrenkamos ir kelis kartus perplaunamos, išskyrus manų kruopas.
  • Perlinės kruopos išverdamos atskirai.
  • Daržovės nuvalomos, nuplaunamos.
  • Į verdantį vandenį arba sultinį sudedamos skiltelėmis supjaustytos bulvės, perlinės kruopos, po 5-10 min. šutintos morkos svieste, blanširuoti ropiniai svogūnai, petražolių šaknys.
  • Užvirinama, pasūdoma.
  • Sriuba verdama apie 30-35 min. 100ºC.
  • Ryžių kruopos suberiamos kartu su šutintomis daržovėmis.
  • Manų kruopos suberiamos likus iki virimo pabaigos 10 min.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.