BULVIENĖ SU RYŽIŲ KRUOPOMIS IR POMIDORŲ PADAŽU - Nr. 65.3

Maistingumas:
Baltymai2,42 g
Riebalai2,43 g
Angliavandeniai18,56 g
Energinė vertė105,50 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžių kruopos 5,005,00
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)107,0080,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)118,0080,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)134,0080,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)158,0080,00
Bulvės ( nuo 03.01)164,0080,00
Morkos ( iki sausio 1d)13,0010,00
Morkos ( nuo sausio 1d)14,0010,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
Petražolės ( šaknys)4,003,00
Sviestas 82%3,003,00
Pomidorų padažas8,007,00
Vanduo arba mėsos sultinys (57)160,00160,00
Išeiga:250 g
  • Ryžių kruopos perrenkamos ir kelis kartus perplaunamos.
  • Daržovės nuvalomos, nuplaunamos.
  • Į verdantį vandenį arba sultinį sudedamos skiltelėmis supjaustytos bulvės, po 5-10 min. šutintos morkos svieste, blanširuoti ropiniai svogūnai, petražolių šaknys, pavirintas pomidorų padažas, ryžių kruopos.
  • Užvirinama, pasūdoma.
  • Sriuba verdama apie 30-35 min. 100ºC.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.