BULVIENĖ SU RYŽIŲ KRUOPOMIS IR PIEVAGRYBIAIS - Nr. 65.4

Maistingumas:
Baltymai2,42 g
Riebalai2,43 g
Angliavandeniai16,60 g
Energinė vertė98,50 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžiai10,0010,00
Bulvės ( iki rugsėjo 1d)107,0080,00
Bulvės ( nuo 09.01-10.31)118,0080,00
Bulvės ( nuo 11.01-12.31)123,0080,00
Bulvės ( nuo 01.01-02.28)128,0080,00
Bulvės ( nuo 03.01)134,0080,00
Morkos ( iki sausio 1d)13,0010,00
Morkos ( nuo sausio 1d)14,0010,00
Petražolės ( šaknys)4,003,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
Pievagrybiai25,0013,00
Sviestas (A25-N)3,003,00
Vanduo arba mėsos sultinys (57)160,00160,00
Išeiga:250 g
  • Daržovės nuplaunamos ir nuvalomos.
  • Ryžiai perrenkami ir kelis kartus perplaunami.
  • Į verdantį vandenį ar sultinį sudedamos kubeliais pjaustytos bulvės ir verdamos kol suminkštės.
  • Likus 10 min. iki virimo pabaigos sudedamos su sviestu šutintos mažais kubeliais pjaustytos morkos, petražolių šaknys, nuvalyti ir susmulkinti pievagrybiai, pasūdoma.
  • Ryžiai beriami kartu su šutintomis daržovėmis.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.