BULVIENĖ SU ANKŠTINĖMIS DARŽOVĖMIS - Nr. 66

Maistingumas:
Baltymai5,96 g
Riebalai3,93 g
Angliavandeniai24,74 g
Energinė vertė158,17 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pupelės arba 21,0020,00
konservuoti žali žirneliai39,0025,00
Bulvės83,0063,00
Morkos13,0010,00
Petražolės (šaknys)4,003,00
Ropiniai svogūnai12,0010,00
Sviestas (72%)5,005,00
Vanduo arba mėsos sultinys (96)135,00135,00
Išeiga:250 g
  • Pupelės pamirkomos;
  • Į verdantį sultinį ar vandenį suberiamos paruoštos ankštinės daržovės;
  • Bulvės, morkos nuplaunamos, nuvalomos, ropiniai svogūnai nuvalomi;
  • Sudedamos kūbeliais supjaustytos bulvės, su sviestu šutintos morkos, petražolių šaknys, nuplikyti ropiniai svogūnai;
  • Verdant sriubą su konservuotais žaliais žirneliais jie suberiami kartu su daržovėmis.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.