BULVIENĖ SU MAKARONAIS - Nr. 67

Maistingumas:
Baltymai2,75 g
Riebalai2,25 g
Angliavandeniai22,14 g
Energinė vertė119,81 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Makaronai, aukšt. rūšies10,0010,00
Bulvės100,0075,00
Morkos13,0010,00
Petražolės (šaknys)4,003,00
Ropiniai svogūnai6,005,00
Sviestas (72%)3,003,00
Vanduo arba mėsos sultinys (96)145,00145,00
Išeiga:250 g
  • Makaronai sudedami į verdantį sultinį ar vandenį ir verdami 10-15 minučių;
  • Bulvės, morkos nuplaunamos, nuvalomos, ropiniai svogūnai nuvalomi;
  • Sudedamos kūbeliais supjaustytos bulvės, šutintos su sviestu morkos ir petražolių šaknys, blanširuoti ropiniai svogūnai ir verdami, kol suminkštės;
  • Baigiant virti pasūdoma;
  • Naminiai lakštiniai dedami kartu su bulvėmis, o vermišėliai ir figūriniai makaronai 10-15 minučių iki virimo pabaigos;
  • Naminiai lakštiniai nusijojami, suberiami į verdantį vandenį kelioms minutėms, nukošiami ir sudedami į sriubą likus 10-12 min. iki virimo pabaigos.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.