ŽALIOSIOS SALOTOS SU ALIEJUMI - Nr. 7

Maistingumas:
Baltymai3,49 g
Riebalai21,53 g
Angliavandeniai6,41 g
Energinė vertė233,37 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Salotų lapai arba112,0080,00
Pekino kopūstai127,0080,00
Kiaušiniai, II kat.1/410,00
Rafinuotas saulėgrąžų aliejus20,0020,00
Išeiga:90/20 (110 g)
  • Skaninami saulėgrąžų aliejumi;
  • Perrinkti, nuvalyti ir nuplauti salotų lapai supjaustomi;
  • Papuošiamos kiaušinio skiltele.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.