DARŽOVIŲ SRIUBA SU MILTINIAIS KUKULAIČIAIS - Nr. 73

Maistingumas:
Baltymai2,92 g
Riebalai4,16 g
Angliavandeniai15,17 g
Energinė vertė109,78 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Baltagūžiai kopūstai13,0010,00
Bulvės33,0025,00
Morkos8,006,00
Petražolės (šaknys)9,006,00
Pomidorai22,0021,00
Sviestas (72%)5,005,00
Miltiniai kukulaičiai (virti):38,0038,00
Kvietiniai miltai, I rūšies12,0012,00
Vištos kiaušiniai, II kat.1/123,00
Vanduo18,0018,00
Kukulaičių išeiga34,0034,00
Vanduo arba mėsos sultinys (96)140,00140,00
Išeiga:250 g
  • Bulvės, morkos nuplaunamos, nuvalomos;
  • Į verdantį sultinį arba vandenį sudedami šiaudeliais supjaustyti baltagūžiai kopūstai, skiltelėmis supjaustytos bulvės ir verdama 15-20 min.;
  • Baigiant virti sudedamos su sviestu šutintos morkos bei petražolių šaknys, griežinėliais pjaustyti pomidorai;
  • Pasūdoma;
  • Miltiniai kukulaičiai verdami kitame puode ir dedami į lėkštę pilant sriubą;
  • Miltiniai kukulaičiai: į vandenį įdedama sviesto, druskos ir užverdama;
  • Maišant pilami miltai ir kaitinama 5-10 min.;
  • Masė atvėsinama iki 60-70° C temperatūroje;
  • Po vieną įmušami kiaušiniai, dar kartą gerai išmaišoma;
  • Iš tešlos daromas ritinėlis ir pjaustoma po 10-15 g. gabalėliais;
  • Verdama silpnai kaitinant 5-7 min. (1kg kukulaičių – 5 litrai vandens).

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.