PIENIŠKA DARŽOVIŲ SRIUBA - Nr. 77

Maistingumas:
Baltymai5,46 g
Riebalai6,87 g
Angliavandeniai10,78 g
Energinė vertė126,76 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Pasterizuotas pienas 3,2% riebumo150,00150,00
Morkos24,0019,00
Aguročiai28,0019,00
Baltagūžiai kopūstai arba31,0025,00
žiediniai kopūstai48,0025,00
Sviestas (72%)3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Morkos nuplaunamos, nuvalomos;
  • Morkos supjaustomos griežinėliais, aguročiai kubeliais, baltagūžiai kopūstai kvadratėliais ir nuplikomi;
  • Žiediniai kopūstai sulaužomi šakelėmis;
  • Paruoštos daržovės šutinamos nedideliame vandens kiekyje;
  • Baigiant virti supilamas karštas pienas;
  • Pasūdoma ir užverdama;
  • Sriuba paskaninama sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.