PIENIŠKA GRIKIŲ KRUOPŲ SRIUBA - Nr 78.5

Maistingumas:
Baltymai6,80 g
Riebalai8,21 g
Angliavandeniai15,05 g
Energinė vertė161,15 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Grikių kruopos20,0020,00
Pasterizuotas pienas 3,2 proc.175,00175,00
Sviestas (A25-N)3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Grikių kruopos sudedamos į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami apie 10-12 min. ant silpnos kaitros.
  • Paskui supilamas karštas pienas ir paverdama 2-3 minutes.
  • Patiekiama su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.