PIENIŠKA RYŽIŲ DRIBSNIŲ SRIUBA - Nr 78.7

Maistingumas:
Baltymai6,93 g
Riebalai6,35 g
Angliavandeniai21,17 g
Energinė vertė173,14 kcal
Receptūros ir gamybos technologijos aprašas:
IngredientaiSvoris (gramais)
BruttoNetto
Ryžių dribsniai18,0018,00
Pasterizuotas pienas 3,2 proc.175,00175,00
Sviestas (A25-N)3,003,00
Išeiga:250/2.5 (252.5 g)
  • Ryžių dribsniai supilami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami apie 10 min. ant silpnos kaitros.
  • Paskui supilamas karštas pienas ir užverdama.
  • Patiekiama sriuba su sviestu.

Paaiškinimas: prie kai kurių ingredientų esanti ženklas * reiškia, kad patiekalą galima patiekti su šiuo priedu, pavyzdžiui, su grietine ar su sviestu, su cukrumi ir kt. Šio priedo maistinė ir energetinė vertė į viso patiekalo maistinę ir energetinę vertę neitraukta.

Prie pagrindinio patiekalo maistinės vertės pridedama ir garnyro bei padažo maistinė vertė, nurodyta pagal to garnyro ar padažo receptūros numerį, perskaičiavus pagal reikiamą kiekį.

Naudota literatūra: L. Petkevičienė. Dietetikos praktika, 2008m.